ads
0
No products in the cart.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

رم DDR5 چیست؟

دسته بندی :مقالات 24 مرداد 1401 omid 1455

رم DDR5:

رم DDR5 مخفف Double Data Rate 5 Synchronous Dynamic Random-Access Memory می باشد که در مقایسه با مدل قبلی DDR4، برای کاهش مصرف برق و در عین حال افزایش پهنای باند، برنامه ریزی شده است. که این استاندارد در ابتدا برای سال 2018 هدف گذاری شده بود ،ولی درنهایت در  14 ژوئیه سال 2020 منتشر شد.

ویژگی جدید این مدل سرعت و پهنای باند بالاتر نسبت به موارد قبل و بهبود عملکرد در پشتیبانی می باشد؛ اولین سری از سیستم های مجهز به حافظه های DDR5 در سال 2020 روانه بازار شده اند.

تفاوت حافظه های SSD و DDR:

رم DDR5 چیست؟

رم DDR5 چیست؟

به جرأت می توان گفت با ورود رمهای DDR به دنیای وسایل الکترونیکی مختلف، از قبیل لپ تاپ ؛ تبلت؛ تلفن همراه و … دگرگونی و انقلاب بزرگی در صنعت تکنولوژی ایجاد شد، همانطور که می دانیم DDR مخفف عبارت Double Data Rate و به معنای میزان دیتای دوبرابری می باشد که در هر کلاک پالس، دو بیت داده انتقال می یابد.

قبل از ابداع تکنولوژی DDR، از تکنولوژی SDR استفاده می شد. SDR مخفف عبارت Single Date Rate می باشد. یعنی در هر کلاک پالس، فقط یک بیت داده انتقال می یابد که سرعت پایینی می باشد. این موضوع به خوبی نشان دهنده اختلاف سرعت بین مموری های DDR و SDR می باشد.

در  15 نوامبر 2018، SK Hynix اولین تراشه RAM DDR5 خود را اعلام کرد که با سرعت 5200MT / s و با ولتاژ 1.1 ولت کار می کرد. در ادامه در فوریه سال 2019، SK Hynix تراشه 6400MT / s خود را معرفی کرد که دارای بالاترین سرعت بود و به طور رسمی توسط استاندارد، DDR5 معرفی شد. برخی از شرکت ها قصد داشتند اولین محصولات هماهنگ با RAM DDR5 را تا پایان سال 2019 وارد بازار کنند ولی اولین تراشه DDR5 DRAM در جهان به طور رسمی توسط SK Hynix در 6 اکتبر سال 2020 راه اندازی شد!

از ویژگی های RAM DDR5 می توان به کاهش ولتاژ حافظه تا 1.1 ولت و در نتیجه کاهش مصرف برق اشاره کرد. ماژول های DDR5 می توانند تنظیم کننده های ولتاژ داخلی را برای دستیابی به سرعت بالاتر ترکیب کنند. از آنجا که با این کار، هزینه را افزایش می دهد، انتظار می رود که فقط در ماژول های سطح بالای سرور و احتمالاً مصرف کنندگان سطح بالا اجرا شود. DDR5 می تواند از سرعت 51.2 گیگابایت بر ثانیه و 2 کانال حافظه، در هر ماژول پشتیبانی کند.

یک انتظار کلی وجود دارد که بیشتر موارد استفاده از DDR4، در نهایت به DDR5 منتقل می شوند که برای استفاده در دسکتاپ و سرور، کنترل کننده های حافظه یکپارچه مانند پردازنده های Intel و AMD باید از آن پشتیبانی کنند. از ژوئن 2020، هیچ اعلام رسمی پشتیبانی از این موارد صورت نگرفته است، اما یک گزارش منتشر شده نشان می دهد که پشتیبانی از DDR5، برای پردازنده های اینتل، در سال 2021 Sapphire Rapids ارائه می شود و برای پردازنده های AMD سری Ryzen 5000 که هنوز از RAM DDR4 استفاده می کنند، گزارشی ارائه نشده است.


بیشتر بخوانید: مقایسه میان RAM و ROM


DIMM در مقابل تراشه های حافظه:

سرعت استاندارد حافظه DDR5 از 4800 تا 6400 میلیون انتقال در ثانیه است که در ادامه ممکن است سرعت های بالاتر اضافه شود، همانطور که در نسل های قبلی اتفاق افتاد. به طوری که حافظه رم DDR5 با سرعت دو برابری نسبت به رم DDR4 می باشد.

به نظر می‌رسد برخلاف تمامی پیش‌بینی‌ها، به‌زودی شاهد حضور نسل جدیدی از مموری DDR خواهیم بود.

رم DDR5 به‌زودی جایگزین حافظه‌ی رم DDR4 خواهد شد که اکنون در رایانه‌های شخصی و سرورها استفاده می‌شود. حافظه‌ی رم DDR5 سرعتی دو برابری نسبت به DDR4 و بهره‌وری انرژی بیشتری خواهد داشت. چگالی حافظه‌ی رم DDR5 دو برابر حافظه‌های DDR4 خواهد بود. ماژول رم دوخطیِ (DIMM) حافظه‌ی رم DDR5، ظرفیت گیگابایتی دو برابری نسبت به ماژول مشابه حافظه‌ی DDR4 خواهد داشت.

نتیجه گیری:

انجمن JEDEC که از اواخر دهه 90 میلادی وظیفه تدوین قوانین حافظه‌های نیمه هادی، از جمله حافظه‌های رم را بر عهده دارد در نهایت پس از مدت‌ها انتظار، این انجمن، به طور رسمی مشخصات حافظه‌های رم DDR5 را معرفی کرده و خط بطلانی بر تمام داده‌های غیر رسمی و حواشی اخیر کشید و استاندارد حافظه‌های DDR5 با هدف جایگزینی با حافظه‌های DDR4 منتشر شد.

حافظه‌های DDR5 در سال 2021 به دنیای سخت افزار افزوده شده و بازار سیستم‌های سرور را هدف قرار می‌دهند. استاندارد DDR5 نیز با هدف تمرکز بر افزایش تراکم حافظه، سرعت و پهنای باند معرفی شده است.

حافظه‌های DDR5 در نوع SDRAM تراشه‌های نیمه هادی 64 گیگابیتی را پشتیبانی کرده و بدین ترتیب امکان ساخت ماژول‌هایی با ظرفیت حداکثر 128 گیگابایت ممکن خواهد شد. این در حالی است که بیشینه ظرفیت در حافظه‌های DDR4، برابر با 32 گیگابایت بوده و سازندگان رم به تراشه‌های 16 گیگابیتی محدود بوده‌اند. در نتیجه ظرفیت حافظه‌های DDR5 تا 4 برابر به نسبت حافظه‌های DDR4 افزایش یافته است.


بیشتر بخوانید: هر آنچه در رابطه با رم سرور باید بدانید


omid

ما یک راه ساده تر برای برقراری ارتباط با کاربران خود پیدا کرده ایم: عضویت در کانال تلگرام

موارد زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال نظر در سایت

  • اگر دیدگاه توهین آمیز و متوجه مدیران، نویسندگان و سایر کاربران باشد، تایید نمی شود.
  • اگر نظر شما جنبه تبلیغاتی داشته باشد تایید نمی شود.
  • در صورتی که از لینک سایر وبسایت ها استفاده کرده باشید یا وبسایت شما در کامنت تایید نخواهد شد.
  • در صورتی که در کامنت خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • اگر دیدگاهی غیر مرتبط با موضوع آموزشی مطرح شود تایید نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: